Tanska estää 83 laitonta rahapelisivustoa

Tanskan rahapeliviranomainen (DGA) osoittaa merkittävää tehokkuutta taistelussaan laitonta rahapelaamista vastaan. Næstvedin oikeusistuimessa viranomaiset ovat saaneet hyväksynnän 83 verkkosivuston estämiseksi, jotka ovat tarjonneet laitonta uhkapeliä Tanskan markkinoilla.

Vuodesta 2012, jolloin Tanskan rahapelimarkkinaa osittain vapautettiin, viranomainen on aktiivisesti puuttunut luvattomiin pelitarjouksiin, kohdistaen toimensa erityisesti vedonlyöntiin ja nettikasinoihin. Estämällä nämä sivustot oikeusteitse, viranomainen on nyt estänyt yhteensä 359 laitonta sivustoa.

Vuoden 2024 alkajaisiksi estettyjen sivustojen määrä on jo nyt ylittänyt edellisen ennätyksen, mikä kuvastaa viranomaisten tehostettua työtä laittomien sivustojen torjunnassa. Tanskan rahapeliviranomaisen johtaja, Anders Dorph, painottaa työn intensiivisyyden kasvattamista:

“Olemme tehostaneet työtämme laittomien sivustojen sulkemiseksi. Nyt saamme ne estettyä kaksi kertaa vuodessa aikaisemman kerran sijaan.

Tämä auttaa meitä puuttumaan useampiin sivustoihin ja lyhentämään aikaa, jonka aikana tanskalaiset pelaajat altistuvat laittomille peleille.”

Anders Dorph

Tanskan peliviranomainen

Erityisen huolestuttavana Dorph pitää lasten ja nuorten altistumista laittomille rahapeleille.

Monilla estetyillä sivustoilla on ollut löyhiä ikävarmennusvaatimuksia, ja jotkut ovat suunnanneet tarjontaansa erityisesti lapsille ja nuorille, tarjoten esimerkiksi “skin betting” -pelejä (alaikäiset pystyvät usein uhkapelaamaan Counter Strike tietokonepelin uniikella varusteilla/vaatteilla).

Laittomien sivustojen tunnistamiseen Tanskan rahapeliviranomainen käyttää automatisoituja hakuja sekä seuraa kansalaisten ja yritysten raportteja. Mikäli viranomainen havaitsee sivuston tarjoavan laitonta uhkapeliä, se pyytää ensin sivuston omistajia lopettamaan laittoman toiminnan. Mikäli tämä ei tuota tulosta, viranomainen vie asian oikeuteen, jossa internetpalveluntarjoajat määrätään estämään pääsy näille sivustoille.

Tanskassa rahapelin tarjoaminen tai markkinointi ilman Tanskan rahapeliviranomaisen myöntämää lisenssiä on laitonta. Luvalliset toimijat puolestaan tunnistaa helposti viranomaisen myöntämästä merkinnästä, joka tulee olla näkyvillä sekä heidän verkkosivuillaan että kaikessa markkinointimateriaalissa. Tämä toimenpide helpottaa pelaajien mahdollisuutta varmistaa, että he käyttävät vain valtuutettujen toimijoiden tarjoamia pelejä.

Tanskan rahapeliviranomainen osoittaa jatkuvilla toimillaan vahvaa sitoutumista rahapelialan turvallisuuteen ja eettisyyteen laittomia pelejä vastaan taistellessaan. Kun maan rahapelimarkkina osittain liberalisoitiin, kanavointiaste, eli osuus laillisesti lisensoitujen operaattorien kautta tapahtuvasta pelaamisesta on kasvanut 40 prosentista yli 90 prosenttiin.

Tällä tavoin maa tähtää kuluttajien, eritoten haavoittuvien ryhmien, suojelemiseen laittoman uhkapelaamisen aiheuttamilta vahingoilta.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments