Betsson kiertää maksuestot uudella yhtiöllä

Betsson on siirtänyt verkkopelaamisbrändinsä uuteen holdingyhtiöön vastauksena Suomen Poliisihallituksen (NPB) päätökseen lisätä yritys maksuestolistalleen. Tämä toimenpide vaikuttaa asiakkaisiin Euroopan unionissa, lukuun ottamatta Ruotsia ja Irlantia, joiden pelipalvelut nyt hoitaa Maltan peliviranomaisen (MGA) lisensoima Rizk Nordic Limited. Aiemmin Betsson oli merkinnyt lisenssinhaltijaksi BML Groupin.

Suomen rahapelilainsäädäntöä tunteva asianajaja Antti Koivulan mukaan holdingyhtiön vaihto on suunniteltu kiertämään Suomen poliisin 29. helmikuuta asettama maksuestomääräys. Tämä määräys velvoittaa kaikki pankit, maksupalveluntarjoajat ja kryptovaluutta-alan toimijat estämään kaikki maksut Suomesta mustalistatuille yrityksille.

Koivulan mukaan Suomen estolaki kohdistuu nimenomaan holding-lisenssinhaltijaan, ei yksittäisiin brändeihin, mikä mahdollistaa maksuestomääräyksen kiertämisen.

Betsson on ilmoittanut aikomuksestaan valittaa asiasta korkeimpaan oikeuteen sen jälkeen, kun poliisihallitus lisäsi Betssonin estolistalle Helsingin hallinto-oikeuden oikeudenkäynnin tuloksena, jossa yritystä syytettiin suomalaisen markkinan tähtäimessä pitämisestä markkinointimateriaaleissaan.

Suunnitteilla oleva pelimonopolin purkaminen ja lisensointimallin käyttöönotto vuoteen 2026 mennessä asettaa Betssonille lisähaasteita.

Aiemmissa markkina-avauksissa, kuten Alankomaissa, yrityksen noudattama linja aiemman järjestelmän suhteen on vaikuttanut sen mahdollisuuksiin saada lisenssi. Lisäksi laittoman uhkapelimarkkinoinnin kriminalisointi voi kohdistaa rikosoikeudellista vastuuta tietyille yrityksen toiminnasta vastuussa oleville henkilöille.

Mitä seuraavaksi?

VaihtoehtoKuvausMahdolliset seuraukset
🚫 Vuotojen estoSuomen lainsäätäjät reagoivat Betssonin toimiin säätämällä uusia, tiukempia lakeja, jotka estävät ulkomaisten peliyhtiöiden kiertotoimet.– Uudet sääntelytoimet voivat tehokkaasti estää kiertotoimet.
– Ulkomaisten peliyhtiöiden markkinoillepääsy hankaloituu.
– Betssonin ja muiden ulkomaisten yhtiöiden mahdollisuudet saada lisenssi Suomessa voivat heikentyä.
⚖️ Oikeudelliset haasteetBetsson jatkaa oikeustaisteluaan ja kehittää uusia strategioita toimintansa jatkamiseksi Suomessa. – Pitkittynyt oikeustaistelu voi kuluttaa resursseja ja vahingoittaa mainetta.
– Jos Betsson voittaa oikeustaistelun, se voi asettaa ennakkotapauksen muille peliyhtiöille.
🗝️ Lisensointimalliin siirtyminenSuomi siirtyy suunnitellusti lisensointimalliin, mikä avaa markkinat kilpailulle. Betsson, ja muut ulkomaiset toimijat, saavat mahdollisuuden hakea virallista toimilupaa.– Markkinoiden avautuminen lisää kilpailua ja tarjoaa kuluttajille enemmän valinnanvaraa.
– Betssonin aikaisemmat toimet ja suhtautuminen sääntelyyn voivat vaikuttaa sen kykyyn saada lisenssi.
– Lisenssin saaneet yhtiöt toimivat tiukempien sääntöjen alaisuudessa.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments