PAF – Vastuullisin operaattori?

Mikä?

PAF (Ålands Penningautomatförening) perustettiin vuonna 1966 Ahvenanmaalla.

Miksi?

PAF:in perusti yhdessä Pelastakaa Lapset -järjestö, Punainen Risti ja kansanterveysjärjestö Folkhälsan.

Tuotot

VuosiLiikevaihto (milj. €)Liikevoitto (milj. €)
201889,40424,374
201987,97230,646
202071,77719,710
202181,29332,722
202296,10643,273

Pähkinänkuoressa

  • Perustettu: 1940
  • Toimiala: Rahapelit
  • Tuottojen käyttö: Pelaajilta voitetut tuotot jaetaan suomalaisen työn, urheilun, kulttuurin, tieteen ja nuorisotyön tukemiseen.
  • Digitaalinen läsnäolo: Veikkaus.fi tarjoaa rahapelejä verkossa, ja fyysisiä pelipisteitä on ympäri Suomen.
  • Vastuullisuus: Veikkaus on sitoutunut vastuulliseen pelitoimintaan, ja sillä on useita työkaluja pelaajien suojeluun.

PAF (Ålands Penningautomatförening) perustettiin vuonna 1966 Ahvenanmaalla. Sen perusti yhdessä Pelastakaa Lapset -järjestö, Punainen Risti ja kansanterveysjärjestö Folkhälsan.

Yhtiön perustamisen tarkoitus oli kerätä varoja yleishyödyllisiin tarkoituksiin, ja siitä lähtien se on toiminut tämän mission mukaisesti. PAF on kehittynyt paikallisesta toimijasta kansainvälisesti tunnustetuksi online-pelialan edelläkävijäksi. 

Vuosien varrella se on laajentanut toimintaansa merkittävästi, tarjoten laajan valikoiman rahapelejä, kuten kasinopelejä, vedonlyöntiä ja arpoja. 

Suomalaiselle PAF on erityisen tuttu laivoilta. Mutta PAF on myös tunnettu vastuullisen pelaamisen edistämisestä ja innovatiivisista lähestymistavoistaan pelialalla.

Vastuullinen pelaaminen on PAF:ille enemmän kuin pelkkä lausahdus

PAF:n vastuullisuus pelaamisessa ilmenee selkeästi sen tarjoamissa pelirajoissa ja työkaluissa, jotka on suunniteltu edistämään turvallista ja hallittua pelaamista. PAF tarjoaa pelaajille mahdollisuuden asettaa omia talletusrajoja, jotka auttavat hallitsemaan pelikuluja tarkasti ja ennaltaehkäisevästi. Tämä on merkittävä askel pelaajien suojelemisessa, sillä se antaa heille valtaa ja kontrollia omaan pelaamiseensa​​.

Lisäksi PAF tarjoaa pelieston, joka on toinen tärkeä työkalu vastuullisen pelaamisen tukemisessa. Pelikiellon avulla pelaajat voivat pitää tauon pelaamisesta valitsemallaan aikavälillä, joka voi olla 24 tuntia aina kuuteen kuukauteen. Tämä mahdollistaa pelaajille tarvittavan ajan arvioida pelikäyttäytymistään ja tehdä tarvittaessa muutoksia​​.

PAF:n sitoutuminen vastuulliseen pelaamiseen näkyy myös sen innovaatioissa ja palkinnoissa alalla. Yhtiö on ilmoittanut tavoitteekseen olla maailman vastuullisin peliyhtiö, mikä käy ilmi myös heidän jatkuvasta pyrkimyksestään kehittää uusia työkaluja ja menetelmiä pelaajien suojelemiseksi ja tukemiseksi​​.

Nämä toimenpiteet osoittavat PAF:n vahvan sitoutumisen vastuullisen pelaamisen periaatteisiin, mikä vahvistaa sen asemaa alalla vastuullisena toimijana. Pelaajien hyvinvoinnin etusijalle asettaminen ja jatkuvat pyrkimykset peliongelmien ehkäisemiseksi ovat esimerkkejä käytännöistä, jotka tekevät PAF:sta merkittävän toimijan vastuullisen pelaamisen kentällä.

Merkitys Ahvenanmaalla

PAF:in merkitys Ahvenanmaalle on moniulotteinen ja kattaa taloudelliset, yhteiskunnalliset ja koulutukselliset aspektit. Yhtiön toiminta tuottaa merkittäviä taloudellisia etuja alueelle. Mukaan lukien työpaikkojen luominen ja tulonmuodostus. 

PAF on yksi Ahvenanmaan suurimmista työnantajista, ja se tukee paikallista taloutta tarjoamalla yli 350 työpaikkaa ja houkuttelemalla kansainvälistä osaamista saaristoon​​​​.

Lisäksi PAF:n toiminta tukee Ahvenanmaan yhteisöä rahallisesti jakamalla voittojaan yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Joka vuosi PAF jakaa noin 20 miljoonaa euroa projekteihin, jotka edistävät terveyttä, kulttuuria, koulutusta ja kestävää kehitystä Ahvenanmaalla​​. Tämä rahoitus on elintärkeää paikallisille projekteille ja aloitteille, jotka tukevat Ahvenanmaan yhteisön hyvinvointia ja kehitystä.

PAF:n koulutusaloitteet, kuten Grit:lab-ohjelma, osoittavat yhtiön sitoutumisen paikallisen osaamisen ja teknologisen kehityksen tukemiseen. Tämä innovatiivinen koulutusohjelma tarjoaa nuorille ja aikuisille mahdollisuuden kehittyä teknologia-alan asiantuntijoiksi ja edistää näin Ahvenanmaan asemaa tieto- ja teknologiakeskuksena​​.

Nämä esimerkit osoittavat, että PAF ei ainoastaan ole merkittävä taloudellinen toimija Ahvenanmaalla, vaan se on myös olennainen osa paikallista yhteisöä ja kulttuuria.

PAF innovaatiot

PAF tunnetaan innovatiivisista toimenpiteistään pelialalla.,

  • Heillä on pelistudio joka luo uniikkeja pelejä. Yksi uusi huippupeli on “Sauna Vikings”. Vaikka suomalaisesta näkökulmasta teema on hieman kyseenalainen. 
  • Vuotuiset tappiorajat, jotka on suunniteltu edistämään vastuullista pelaamista eri ikäryhmissä. 

PAF:n innovaatiokulttuuri keskittyy turvallisen ja vastuullisen peliympäristön luomiseen, jossa pelaajien hyvinvointi on etusijalla. Yhtiö pyrkii jatkuvasti kehittämään uusia työkaluja ja menetelmiä pelaajien suojelemiseksi, mikä ilmenee muun muassa heidän ainutlaatuisissa pelitarjonnassaan ja pelaamisen hallintatoimenpiteissään